Világszervezet

A „ Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs”, Association Mondial de la Gastronomie a világ legrégibb, legnívósabb és legnagyobb nem szakmai alapon szervezett egyesülete, mely a világ 72 országában működik és 21.000 tagot számlál.

 

A Világszervezet tagjai a nemzeti egíyesületek, melynek amatőr és professzionista tagjai vannak.

 

Az 1990-ben bejegyzett „Chaîne des Rôtisseurs” Baráti Asztaltársaság tagjai professzionisták (szálloda-, étterem tulajdonosok, séfek) továbbá a vendéglátást magas szinten igénylő és értékelő amatőrök.

 

Az Egyesület célja a konyhaművészet és a vendéglátás élvezete a barátság, a tiszteletadás és a megbecsülés jegyében, továbbá a konyhaművészetet értékelő és művelőket egyesíteni havonkénti baráti összejövetelek során.

 

Az új tagok felvétele meghívásos alapon történik, melyhez két tag ajánlása szükséges. A tagok ünnepélyes avatási eljárása nemzetközi találkozók Grand Chapitre keretében történik.

 

A Világszervezet támogatja a 27 év alatti szakácsok szakmai előrejutását és nemzetközi megmérettetési lehetőségét. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi ifjúsági szakácsversenyen a nemzeti egyesületek versenyeinek győztesei vehetnek részt.

 

Az Egyesület nem folytat marketing és kereskedelmi tevékenységet. 

 

 

A Világszervezet honlapját ide kattintva érheti el.